Samen Sterk met het lokaal bestuur voor een lokaal zorg- en welzijnsbeleid

Memorandum
30 april 2024
2024 is het jaar waarin we twee keer naar de stembus trekken. Op zondag 9 juni worden er Europese, federale en regionale verkiezingen georganiseerd. Op 13 oktober kiezen we dan weer voor de gemeente- en provincieraadsleden. Naar aanleiding van die (lokale) verkiezingen lanceren we vanuit het Brabants Apothekers Forum een memorandum gericht naar de lokale besturen.

Samen Sterk met het lokaal bestuur voor een lokaal zorg- en welzijnsbeleid. 
 
'Apothekers vervullen een cruciale rol als laagdrempelige zorgverleners en zijn een essentieel onderdeel van de eerstelijnsgezondheidszorg.' 
 
Als toekomstgerichte beroepsvereniging van en voor (hoofdzakelijk) Vlaams-Brabantse officina-apothekers en hun team, willen we met het Brabants Apothekers Forum graag de aandacht vestigen op het belang van samenwerking tussen lokale besturen en apothekers voor een effectief en geïntegreerd gezondheidsbeleid in de eigen gemeente of stad. Met dit memorandum willen we 18 actiepunten presenteren waarop het lokaal bestuur kan inzetten om de rol van apothekers te versterken en om zo bij te dragen aan een gezondere gemeenschap. 
 
Indien je vragen of opmerkingen hebt over ons memorandum, dan kan je altijd contact opnemen met Simon Boonaert (simon.boonaert@baf.be). Verspreid dit document zeker ook naar jouw ELZ-netwerk en/of politieke contacten.