Geef je blackpoints voor 2020 door

geowacht
13 mei 2019
Je mening over de vernieuwde Geowacht werd gehoord.

Het bestuur en de wachtsecretariaatsmedewerkers van Geowacht wensen de apothekers hartelijk te danken voor het massaal invullen van de Geowacht enquête die in maart werd verstuurd. Bijna 80 % van alle betrokken apotheken nam hieraan deel, waardoor we een zeer representatief beeld kregen.

De belangrijkste conclusie: het nieuwe Geowacht systeem met de losse wachtdagen geniet de voorkeur; 71% van wie de enquête invulde, kiest voor losse wachten, ook in het weekend. Dit systeem zal dan ook behouden blijven voor het komende wachtjaar.
Benieuwd naar de  overige resultaten van de enquête en de verdere toekomstplannen? Lees het achtergrondartikel.

Blackpoints 2020

Vanaf donderdag 2 mei 2019 kan elke apotheker zijn blackpoints ingeven.  Je hebt hiervoor de tijd tot maandagochtend 27 mei 2019. Op basis van die input wordt de nieuwe wachtkalender opengesteld en later dit jaar bekendgemaakt.
De instructies terug voor het ingeven van blackpoints en gerechtvaardigde aanvragen voor tijdelijke vrijstellingen kan je hier nalezen.

Belangrijk om te weten

  • Blackpoints worden ingevoerd voor het ganse wachtjaar, de wachtdiensten worden berekend per semester.
  • Blackpoints voor het eerste semester van het volgende wachtjaar worden geblokkeerd wanneer de berekening van de wachtdiensten voor het eerste semester start; blackpoints voor het tweede semester kunnen daarna nog aangepast worden tot ze ‘vastgezet’ worden voor de berekening van het tweede semester.  
  • De wachtdiensten worden opnieuw toegekend per 24u-dag. Zo kunnen ook de blackpoints per 24u-dag worden aangeduid.
  • Vergeet zeker ook je instellingen niet na te kijken of bij te werken voor de voorkeurdag waarop je van wacht wil zijn of liever niet van wacht wil zijn (afkeurdag).
  • Het spreidingsalgoritme en het ‘fairness’-principe werd bijgestuurd rekening houdend met enkele anomalieën die er vorig jaar nog inzaten. Het resultaat voor 2020 zal dan ook een goede spreiding en een eerlijke verdeling van de wachtdiensten zijn.

Heb je nog vragen? De medewerkers van het BAF Geowacht-secretariaat helpen je graag verder!

Ben je apotheker en heb je vragen? 

Contacteer Geowacht Vlaams-Brabant

Tel. 016 23 88 19 of mail naar: baf@geowacht.be